EuroBike Show - 2016
Intre 31 august si 5 septembrie magazinul nostru va fi închis întrucât mergem la Eurobike Show, cel mai mare targ al industriei, activ de 25 de ani. 

Premiere mondiale, noutăți, trenduri și know-how de la expertii în domeniu, pe toate le vom posta aici, pe Facebook și pe Instagramstay tuned. 


Ne revedem la shop începând cu 6 septembrie.


Încă o dată, EuroBike a fost capabil să se prezinte ca o platformă valoroasă a industriei internaționale de biciclete. Din start,  antreprenori, dealeril și decision-makers în întreprinderi mijlocii dar și lideri ai marilor corporații au fost prezenți în 2016 în Friedrichshafen. Un total de 42,720 (2015: 45,870) de vizitatori din industrie au venit la lacul Constance. Alți 32,400 de fani ai bicicletelor ( 2015 : 20,730 ) au vrut să urce pe o bicicleta în acest week-end.

Klaus Wellmann, CEO al Messe Friedrichshafen, a rezumat lucrurile prin a spune: "Cu noile Zile ale Festivalului, o completare la schimbul profesional internațional, EuroBike sărbătorește fascinația față de ciclism la un nivel cu totul nou... Toată lumea a avut ocazia să experimenteze acest rol important pe care mobilitatea bazată pe ciclism o presupune în societate."  Directorul Eurobike, Stefan Reisinger adaugă: " Suntem multumiți de acest spectacol puternic de comunicare ce a marcat cei  25 de ani care a fost în măsură să crească participarea internațională, la un număr de 106 de țări."

Prezența tuturor companiilor de top ale pieței - 1350 expozanți din intreaga lume au fost în Germania la ediția aniversară show-ului - precum și ofertele de înaltă calitate din toate segmentele industriei de biciclete au generat un interes puternic vizitator. Mulțimile au fost abundente la toate standurile expozanților.

"2016 este anul e-bicicletelor. Tot mai mulți oameni sunt interesați de a obține această formă inteligentă, economică și ecologic rațională a mobilității. Asta a fost clar la Eurobike." a declarat Tamara Winograd, Directorul de Marketing și Comunicare al Bosch ebike Systems, așa cum a descris ea tendinta a continuat să "electrifice" fanii de biciclete. "E-bike a devenit acum mai mult decât o tendință - a sosit în curentul principal al societății noastre. EuroBike este o componentă importantă a acestei istorii de succes și oferă industriei o platformă ideală pentru a atrage atenția asupra noilor evoluții și îmbunătățiri".


Cele 12 pavilioane sunt dispuse în jurul unei curți interioare unde au loc o grămadă de concursuri, teste și probe de biciclete dar și o serie de restaurante în aer liber.
Pe cer avem ocazia să vedem des câte un zepelin care te poate plimba deasupra lacului Constance.


BROMPTONSituat în pavilionul A1, standul Brompton vine cu o grămadă de informații despre noutățile modelului 2017:


Dacă la o primă privire nu se observă nici o diferență, la o inspecție mai atentă se poate observa că forma ghidonului (H sau M) este puțin diferită.
Zonele pe care se pun manșoanele devin mai mari. Se pot monta cu ușurință mult mai multe elemente pe ghidon.
Tot aici, pe ghidon, au loc cele mai multe update-uri:

Schimbătoarele de viteze sunt prinse de manetele de frână, sunt poziționate sub ghidon către utilizator, și au un nou design mult mai atrăgător, cu o afișare a treptei de viteză dar și mult mai funcționale, întrucât clapeta de acționare va reveni totimpul în aceeași poziție indiferent de viteză.


Manșoanele au fost regândite deasemenea. Nu mai sunt lipite, sunt mult mai lungi și pot fi detașate cu ușurință prin slăbirea șurubului de la capătul interior.
Practic, acum se pot monta cu ușurință toată gama de manșoane Brooks întrucât lungimea brațului mânerului este mult mai mare.
Un mic update se face la șurubul prin care trece lanțul schimbătorului din butuc.


Împreună cu aceste schimbări tehnice, Brompton renunță la culoarea albă dar reintroduce 2 culori mai vechi: gri și roșu deschis:


În cadrul standului Brompton am avut ocazia să vedem un Nickel Edition:
Dar și NYC Edition:
Bicicleta are un aspect mult mai sportiv, dovadă o fac manșoanele de tip ergo și șaua cu o lățime mult îngustată.
Deși este un All Black, bicicleta prezintă o serie de inserții de culoare verde metalizat în cazul butucelor și a angrenajului pedalier, alături de un pattern interesant, poziționat pe cadru, în punctul de pliere al acestuia.

Alături de biciclete am găsit o serie din gențile noi, modelele 2016:BROOKSPavilionul celor de la Brooks arată fabulos. Se citește foarte bine noua tendință pe care o abordează: metal crud, cupru, negru, urban:


Brooks lansează 2 modele de căști făcute de ei:

Island - commuter helmet


și 

Harrier - Road Helmet


Dar și o serie de ghidoline și manșoane Cambium Cotton, Rubber și Microfiber:


Alături de toate acestea am putut să ne uităm pe toată gama de genți Brooks Metropolitan:


Undeva lângă antiteza dintre șeile de piele și cele Cambium, am găsit un Brompton - Brooks 150:


Bicicleta arată incredibil de bine. Culoarea verzui este pusă în evidență de elementele de cupru, specific proiectului "Dashing Bikes". Mai multe detalii aici : Brooks Dashing Bikes - 150 years


Alături de acest Brompton erau afișate și o serie din bicicletele proiectului Dashing Bikes:

PASHLEY
Bijuteria celor de la Pashley, Speed 3, a stat expusă în centrul standului acestora alături de veritabilul Guv'Nor, biciclete care atrag privirile tuturor trecătorilor.
O dată cu aniversarea celor 90 de ani de producție manuală a fost lansat și modelul Road Finder prezent în imaginea de mai jos


ELECTRAElectra a decis să abordeze un spațiu dintre 2 pavilioane pe care l-au amenajat cu totul în stilul lor inconfundabil. Pe un fundal negru erau expuse toate bicicletele din repertoriul Electra presărate pe alocuri cu mese la care puteai să deguști un fresh sau o bere, pereți cu accesorii foarte colorate (căști, tricouri, sonerii, coșuri sau accesorii vestimentare), chiar și un bar complet ce a alimentat petrecerea de joi noapte.


O noutate pentru anul 2017 este modelul Loft electric:Accesorii din cele mai diverse:
Noi culori și elemente grafice:


Oamenii aceștia chiar nu se plictisesc, iar asta se observa oriunde te uitai în standul Electra:Aceste 2 Loft-uri ne-au atras atenția instant! Sigur aducem câteva și la noi în shop.Culori noi foarte atrăgătoare:


Acest Glam Punk a fost și la noi în shop, este o atracție irezistibilă!

Electra intră pe piața Fat Bike-urilor cu acest Cruiser Lux Fat Tire.

Cât de curând și la noi în shop!


Dacă primele 3 zile au făcut parte din perioada de business, zilele de festival se anunțau a fi pline de evenimente deschise publicului larg.
Pe scena principală se desfășurau unul după altul numai lansări de noi modele, proiecte de kick-starter sau aventuri de câțiva ani prin lume pe bicicletă.


Între timp în curtea exterioară aveau loc o serie de spectacole de dirt jump-ing.
Proba de track stand-ing a fost câștigată de campionul mondial. A avut nevoie de doar 36 de minute să-și bată adversarii.
Rolele de Gold Sprints își așteaptă adversarii.
Delicii gastronomice nemțești.


Flat land
Gențile astea le vom avea în curând și la noi în magazin. Perfecte pentru transportul unui Brompton pe avion la cală.


Overade lansează pe lângă o culoare nouă a căștii lor pliabile (Plixi), un ruxac urban, în curând și la noi.


Un sistem inteligent de agățare a bicicletei în garaj + antifurt.


Biciclete foarte interesante de la BrunoUn nou mod de pliere al bicicletei DahonEarly Rider face biciclete de copii incredibil de atrăgătoareMelon te face să zâmbești de fiecare dată.


Atracții puternice la standul celor de la Pure Fix.Un proiect kick-starter foarte interesant: lumini+ sonerie ]ntr-un device foarte customizabil.
La Vita e Velo, magazin de biciclete

Unic importator Brompton, Brooks, Pashley și Electra în România

București showroom: str. Emanoil Porumbaru, nr. 72 (zona Aviatorilor)

Facebook