150 ani de BROOKS

150 ani de BROOKS


În 2016, Brooks sărbătorește aniversarea a 150 de ani și inițiază un proiect în colaborare cu unii dintre cei mai buni producători de biciclete. Acesta este un proiect fără precedent ce presupune realizarea unor modele aniversare unice, produse în număr limitat și vândute în întreaga lume.Programul se numește "Dashing Bikes", iar lista de colaboratori este impresionantă. De la veritabilul Condor, ea însăși o firmă înrădăcinată în istoria ciclismului britanic, precum și cea a istoriei proprii Brooks, la Brompton, brand-ul sinonim expresiei "biciclete pliabile". Printre colaboratorii de seamă se numără și Pashley și Moulton.Programul nu este limitat doar producătorilor britanici. Din Europa și împrejurimile ei, vom vedea ediții de la marii clasici emblematici precum Dario Pegoretti, marele exponent italian de cadre de oțel, inovatori de transmisie prin curele Schindelhauer, pasionații de turism Tout Terrain, și chiar Canyon Bicycles, care se pregătesc pentru o ediție specială a futuristului lor Commuter. De asemenea, vom vedea creații speciale din partea celor de la Achielle din Belgia, Skeppshult (Suedia), Pelago (Finlanda), Tokyobike din Japonia, elegantele e-bike-uri ale celor de la Moustache din Franța, precum și ceva extraordinar din partea celor de la Salsa din SUA.


Brompton S-TypePrima colaborare va fi alături de cei de la Brompton. Brompton și Brooks au o pasiune comună pentru detaliu, fapt ce va fi demonstrat în finisajele acestei biciclete de ediție limitată. Mici elementre de cupru, alături de culoarea verde a cadrului cu extremități bej vor fi exclusive modelului aniversar Brooks 150. Design-ul este completat de Elemente Brooks: șa Brooks B15 Swallow cuprată, manșoane Slender în culoarea verde, un clopoțel de cupru și elemente decorative Brooks 150. Ediția limitată a acestei biciclete va fi diponibilă în modelul S cu 3 viteze.


Skeppshult “Lady” Model


Faptul că a fost în măsură să atragă sprijinul unor astfel de producători eminenți și mărci recunoscute în întreaga lume este o mărturie a imaginii brandului în lumea ciclismului și o perspectivă fascinantă a modului în care Brooks este perceput pe întregul glob. Fiecare model va fi prezent timp de o lună, prin rotație, în magazinul B1866 din Covent Garden, pentru tot restul anului 2016, începând cu modelul Brompton.Brooks a prevăzut o singură temă comună tuturor proiectelor. Tema este "cupru". Simplul motiv este faptul că acest material este unul foarte versatil, elegant și a jucat mult timp un rol esențial în cadrul produselor Brooks - Niturile de cupru de pe șeile Brooks sunt la fel de iconice ca orice alt element ale acestora. Rămâne de văzut modul în care fiecare dintre constructori vor interpreta această temă, între timp, fabrica Brooks se ocupă cu pregătirea de șei și accesorii speciale ce vor completa modelele constructorilor.


Sursa


La Vita e Velo, magazin de biciclete

Unic importator Brompton, Brooks, Pashley și Electra în România

București showroom: str. Emanoil Porumbaru, nr. 72 (zona Aviatorilor)

Facebook